FAQ: Meer info

Duw Mee met de mobiele school op zaterdag 17 december 2022!
19 februari 2022 wordt 17 december 2022

Door de huidige COVID-maatregelen kunnen we de #DuwMee niet in zijn normale gedaante laten doorgaan. Daarom werd beslist op 12 januari om de DuwMee te verplaatsen naar 17 december 2022. We hopen dat we elkaar dan weer veilig kunnen terugzien!

Wat is #DuwMee?

#DuwMee is een sponsorwandeling ten voordele van Mobile School vzw. Al voor de 8ste keer organiseren de vrijwilligers van Mobile School vzw deze tocht. #DuwMee is ondertussen voor velen van jullie een begrip, een vaste afspraak, een vanzelfsprekendheid! Op zaterdag 17 december duwen we opnieuw met zoveel mogelijk stappers de mobiele school om zo de straathoekwerkers en straatkinderen wereldwijd in de kijker te plaatsen. Wandelaars laten zich op voorhand sponsoren door familie, vrienden, collega’s, … en brengen hun sponsorgeld mee op zaterdag 17 december.

#DuwMee Challenge?

Is een gewone #DuwMee geen uitdaging meer? Dan is #DuwMee Challenge misschien wel iets voor jou. Wandel van Mechelen tot in Leuven via een route van 26 kilometer met een groepje enthousiastelingen en steun zo Mobile School. Het vertrek staat gepland op VRIJDAG 16 december om 19 uur aan het station Mechelen. Na een avondje wandelen, volgt een basic overnachting in Leuven. De volgende dag sluit de groep aan op de ‘standaard’-route. Meer info en updates via de Facebookgroep DuwMee Challenge. OPGELET! Deze wandeling is enkel voor geoefende wandelaars en er kunnen maximum 20 mensen aan deelnemen.

Terugblik #DuwMee 2019

Bekijk de video van de vorige editie!

Meer info

Duw Mee tvv Mobile School vzw

Mobile School vzw
Mobile School vzw is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Ze ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers. Momenteel rijden er 59 mobiele schooltjes in 30 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa. Meer info kan je vinden op de website www.mobileschool.org

Wij zijn vrijwilligers!
#DuwMee is een actie georganiseerd door vrijwilligers van Mobile School vzw. Met deze wandeling willen we mensen samen brengen die Mobile School en straatkinderen een warm hart toedragen. We doen ons uiterste best om op deze dag de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen en iedereen een fijne dag te bezorgen. Samen met de wandelaars willen we een warme, krachtige en positieve boodschap uitdragen en zo aandacht vragen voor onze Mobile School-partners wereldwijd. Alvast bedankt voor je deelname en je bijdrage!

Inschrijven - vragen

Inschrijven is verplicht!
Om #DuwMee goed te kunnen organiseren is het belangrijk dat je je inschrijft. Als je niet bent ingeschreven, kan je niet deelnemen aan #DuwMee. Dus doe het nu en vooral tijdig, zeker als je een plekje op de bus wil of een heerlijke hamburger of pasta bij de lunch! De inschrijvingen sluiten op dinsdag 13 december.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen.
Je hebt de bevestigingsmail nodig om je aan te melden op 17 december voor de wandeling. Indien je deze niet in je inbox vindt, kijk dan zeker ook in spam en ongewenste mails. De kans is groot dat de mail daar is binnengekomen. Het onderwerp van de mail is ‘Uw aanmeldingsticket DUWMEE wandeltocht’. Nog niet gevonden? Stuur een mailtje naar duwmee@gmail.com.

Ik wandel een langere/kortere route dan de rest van mijn gezin/vrienden.
Dat is geen enkel probleem! Alleen kan je dit niet aanduiden in 1 inschrijvingsformulier. Hou er dus rekening mee dat je dan 2 verschillende inschrijvingen moet doen. Zo kunnen we iedereen die zich komt aanmelden op het juiste moment en op de juiste plaats registreren. Dit is zowel belangrijk voor de veiligheid als voor de logistiek (bv. het ontvangen van eetbonnen).

Mijn privacy.
Lees hierover alles in onze privacy verklaring.

Ik heb me ingeschreven maar ik kan toch niet meer meedoen.
Kun je door ziekte of andere onvoorziene omstandigheden niet meer deelnemen? Laat het ons weten via duwmee@gmail.com en dan annuleren we jouw inschrijving.

Ik wil 26 km extra wandelen vanuit Mechelen.
Dat kan! Maar wees er dan wel snel bij met je inschrijving. Mensen die de uitdaging aangaan om vanuit Mechelen te wandelen, vertrekken op vrijdag 16 december om 19u aan het station van Mechelen. Deze wandeling is alleen voor geoefende wandelaars! Deze groep zal maximum met 20 deelnemers zijn. De overnachting is basic. Meer info over deze wandeling kan je vinden op deze gesloten Facebook-pagina. Inschrijven doe je hier.

Safety First

EHBO.
Tijdens de wandeling alsook op de stopplaatsen zal een team van EMS Belgium instaan voor de eerste hulp. EMS Oost-Vlaanderen is gespecialiseerd in hulpverlening op evenementen. Ze zorgen voor een correcte en efficiënte eerste hulpverlening tijdens #DuwMee.

Wij waken over jouw veiligheid.
DuwMee is een wandeling die we als 1 groep afleggen, van stopplaats naar stopplaats. De wandeling loopt langs veilige wegen, maar wanneer we toch grote banen kruisen of er onveilige situaties zijn, worden we extra ondersteund door de politie.

Fluohesje is verplicht!
Omwille van jouw eigen veiligheid en die van jouw kinderen vragen we iedereen om een fluohesje aan te doen. Dit is verplicht! Fluohesjes kunnen besteld worden bij inschrijving voor €4/stuk. Je ontvangt dan op 17 december een geel fluohesje met het logo van Mobile School. Heb je thuis zelf een fluohesje (al dan niet van een vorige DuwMee-editie) neem dit dan zeker mee.

Blijf in de buurt van je kinderen.We wandelen met veel mensen samen in 1 groep. Ouders blijven te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen. Zorg dan ook dat jullie in elkaars buurt wandelen en dat jouw kinderen eventueel jouw naam en gsm-nummer op zak hebben. Op die manier kunnen we kinderen en ouders snel terug samenbrengen.

Money Money Money

Sponsorwandeling.
DuwMee is een fundraisingscampagne. Via de DuwMee-wandeling proberen we als vrijwilligers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Mobile School vzw. Kom je mee wandelen, draag je dan ook een steentje bij? Vraag buren, vrienden, familie om je te sponsoren voor deze sportieve prestatie of bak koekjes en verkoop ze aan collega’s,… Wij, de vrijwilligers, maar ook de vele Mobile School-partners zullen je dankbaar zijn, want zo kan Mobile School vzw nog meer positieve impact hebben op straatkinderen.

Sponsorformulier.
Je kan dit sponsorformulier downloaden en eventueel gebruiken om een overzicht bij te houden van je sponsors en het ingezamelde bedrag.

Er zijn 2 manieren om het geld tot bij ons te krijgen:
1. Je brengt de centen mee naar de wandeling op 17/12. Bij de aanmeldingstafel kan je de verzamelde centen dan afgeven aan de vrijwilligers met een oranje fluohesje. Zorg ervoor dat je het totaalbedrag van je verzamelde centen kent. Dit maakt het inschrijven gemakkelijker.

2. Je stort op voorhand de centen op de rekening van Mobile School vzw. Bij de aanmeldingstafel kan je dan vermelden welk bedrag je hebt overgeschreven. Mobile School VZW - BE04 5230 8020 4931 – Vermelding: DUWMEE ( + eventueel de naam van de wandelaar/groep)

Wens je een fiscaal attest voor je sponsoring?

Wens je een fiscaal attest? Schrijf dan het bedrag over op het rekeningnummer van Mobile School VZW via de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 met als gestructureerde mededeling: ***012/0110/00041***. Let op, de Koning Boudewijnstichting aanvaardt geen verzamelde giften en een fiscaal attest is enkel beschikbaar voor een storting van minimaal €40 op jaarbasis.

17 december = DuwMee

Ik meld me aan.

Ik ben ingeschreven… waarom moet ik me dan opnieuw aanmelden op de dag van de wandeling?

 • Zo kunnen we bijhouden met hoeveel wandelaars we daadwerkelijk op pad zijn. Dit is belangrijk voor de veiligheid, maar ook goed voor de communicatie over DuwMee naar de buitenwereld toe.
 • Bij je aanmelding kan je je sponsorgeld afgeven, een fluohesje krijgen (indien besteld), en krijg je ook je eet- en drankbonnen (indien besteld).
 • Bij je aanmelding kan je ook (bijkomende) jetons kopen om extra drank en/of eten te kopen later op de route.

Ik parkeer in Leuven en heb de bus naar Blanden gereserveerd.

 • Ingeschreven voor de bus? Dan kan je je aanmelden bij onze vrijwilligers in de buurt van station Leuven. Meer info volgt later


Ik geraak zelfstandig aan mijn startplaats.

 • Wandel je mee vanaf Leuven, dan verwachten we je om 8u15 op ons kantoor, Brabançonnestraat 25. Dit ligt op 12 minuten wandelen van het station van Leuven. Kom je met de auto?

  Parking Vaartkom
 • 1,5 km (20min wandelen) van Station Leuven
 • 2 km (25min wandelen) van eindlocatie VTI Leuven
 • Max. dagprijs € 6

  Parking Bodard
 • 2,5 km (30min wandelen) van Station Leuven
 • 2 km (25min wandelen) van eindlocatie VTI Leuven
 • 2,2 km (30min wandelen) van Heilig Hart Heverlee
 • Gratis, parkeerschijf tussen 7-19u, max 10u

  Parking Philipssite
 • 1,5 km (20min wandelen) van Station Leuven
 • 900m (15min wandelen) van eindlocatie VTI Leuven
 • 2,3 km (30min wandelen) van Heilig Hart Heverlee
 • Weekendtarief €6/12u, daarna €1,2 per uur
 • Wandel je mee vanaf Blanden, dan verwachten we je om 11u in de Gemeentelijke Basisschool De Lijsterboom, Bierbeekstraat 4. Parkeren kan op de parking van onthaalpoort De Torenvalk, Naamsesteenweg 72.
 • Wandel je mee vanaf Sint-Joris-Weert, dan verwachten we je om 12u20 in de Vrije Basisschool Sint-Joris-Weert, Pastoor Tilemansstraat 4. Dit ligt op 6 minuten wandelen van het station. De trein uit Leuven komt aan om 12u11. Heb je die gemist, kan je het ook nog net halen met de trein van 13u11. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in de buurt of aan de parking van het Station (Stationstraat)

  Parking Station Sint-Joris-Weert
 • 500m (6min wandelen)
 • Gratis

 • Wandel je mee vanaf Heverlee, dan verwachten we je om 15u30 in het Heilig Hartinstituut, Naamsesteenweg 355. Dit ligt op 10 minuten wandelen van het station. De trein uit Leuven komt aan om 15u02. Heb je die gemist, kan je het ook nog net halen met de trein van 16u02. Meer info over parkeren aan Leuven station volgt later. Kom je met de auto? Parkeer dan op de leveranciersparking van UCLL of van de sporthal van het Heilig Hart, te bereiken via de Kerspelstraat en Hertogstraat, voorbij kinderopvang ‘t Wit Konijntje.

Er rijden bussen en treinen ’s avonds.

Wij voorzien alleen overdag bussen om mensen vanuit Leuven naar startplaats Blanden te brengen. Reserveer hiervoor bij inschrijving je plaats. ’s Avonds voorzien we GEEN bussen. Je zorgt zelf voor vervoer van VTI Leuven (Dekenstraat 3/Brabançonnestraat) terug naar huis. Hou hiermee rekening bij je planning. Er rijden echter wel bussen en treinen van De Lijn en NMBS tot aan instapplaatsen Sint-Joris-Weert en Heverlee. Bekijk dit goed op voorhand.


Ik breng mee…

 • DE BEVESTIGINGSMAIL VAN JE INSCHRIJVING WAAR DE QR-CODE OP STAAT (onderwerp: Uw aanmeldingsticket DUWMEE wandeltocht).
  Deze mail hebben we nodig om je op de dag zelf officieel te registreren voor de wandeling. Je brengt deze bij voorkeur mee op papier en anders op je smartphone.
 • Sponsorcenten (tenzij je ze op voorhand hebt overgeschreven)
 • Fluohesje = verplicht voor groot en klein!
 • Degelijke stapschoenen, aangepaste kledij aan de weersomstandigheden van de dag, een drinkbus voor onderweg zodat je water kan bijvullen.
 • BANKKAART. Drank- en eetjetons kan je vanaf dit jaar ook ter plaatse met de bankkaart aankopen .
 • LICHTJES! We roepen iedereen op om zo verlicht mogelijk te komen. Dit geeft een extra leuke sfeer tijdens het laatste stuk van Heverlee tot in Leuven. Hoe meer verlicht hoe veiliger, hoe creatiever, hoe leuker. BELANGRIJK! Graag lichtjes op batterijen en geen echte kaarsen, fakkels of vuur. Deze zijn niet toegestaan omwille van de veiligheid.


Ik breng NIET mee…

 • Echte kaarsen, fakkels en vuur worden niet toegelaten op de route omwille van de veiligheid.

Ik en mijn hond.

Tijdens de wandeling zijn honden welkom, onder voorwaarde dat je je hond te allen tijde aan de lijn houdt. Goede baasjes zijn goede vrienden van hun dieren. Maak een juiste inschatting van wat jouw hond fysiek aankan. Sommige afstanden zijn immers lang!
BELANGRIJK! Op de bussen van Leuven naar de startplaats in Blanden zijn honden NIET toegelaten.


Eten en drinken.

Bij inschrijving vragen we om je lunch te reserveren (hamburgers). Lunch kan besteld worden door iedereen die in Sint-Joris-Weert toekomt of instapt. Zonder reservatie zal je geen hamburger kunnen eten. Verder voorzien we op de verschillende stops ook nog soep en snacks die je zonder voorafgaande reservatie kan verkrijgen. Ook op de eindlocatie zal je iets kunnen eten. Er is dus voldoende gelegenheid om tussendoor nog iets kleins te eten. Bij elke stop-/startplaats voorzien we ook een gevarieerd aanbod van dranken en kan je jouw drinkbus ook opnieuw bijvullen met water. Dranken, soep en snacks kan je aankopen met jetons. Die betaal je ofwel cash of bij voorkeur met je bankkaart. Zelf een tussendoortje meebrengen kan natuurlijk ook, dit is zeker aan te raden voor mensen met specifieke allergieën.

COVID-19 maatregelen

DuwMee2022 wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen. Dat wil zeggen (laatste update 06/12/2021):  

 • Met Covid Safe Ticket of negatief testresultaat
 • Mondmasker verplicht tijdens het wandelen en op de stopplaatsen

We houden de website up to date naargelang de eventueel veranderende maatregelen. Indien van bovenhand beslist wordt om de DuwMee niet te laten doorgaan op 19 februari 2022, communiceren wij naar alle ingeschrevenen via e-mail. Wij zullen het reeds gestorte bedrag dan terugvorderen.

Wij hopen uiteraard DuwMee2022 in alle veiligheid te kunnen laten doorgaan.

Nog vragen?

Je kan ons bereiken door een mailtje te sturen naar duwmee@gmail.com of
 info@mobileschool.org. Een telefoontje naar 016 200 085 tijdens de kantooruren, mag natuurlijk ook. We doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden